
Haal het maximale uit uw vermogen
Duurzaam investeren loont, en Fleur XL helpt u daarbij. Met de module ‘rendement’ krijgt u inzicht in de groei van uw vermogen en investeringen. Samen met uw adviseur optimaliseert u uw activa en neemt u gerichte stappen om uw vermogen verder te laten evolueren.
Met andere woorden, met Fleur XL krijgt u inzichten in:
- uw historische rendementen,
- de prognose van uw rendementen,
- positieve en negatieve assets en beleggingen.
Zo haalt u meer rendement uit uw vermogen

Analyse van uw huidige rendementen
We starten met een grondige analyse van uw investeringen. Fleur XL brengt uw historische rendementen en huidige activa in kaart, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de prestaties van uw vermogen. Dit inzicht vormt de basis om gerichte acties te ondernemen.

Simuleren van toekomstige scenario’s
Met onze geavanceerde simulator test u eenvoudig verschillende scenario’s. Wilt u weten wat het effect is van een nieuwe investering of het verschuiven van uw activa? Fleur XL berekent direct de impact op uw rendement, zowel op korte als lange termijn.

Optimalisatie en strategie
Op basis van de inzichten en simulaties stelt Fleur XL samen met u een strategie op maat op. Onze experts adviseren u over slimme keuzes om uw vermogen verder te laten groeien en onaangename verrassingen te voorkomen.
Vragen waarop deze module een antwoord geeft
Ken ik de aangroei van mijn vermogen?
De aangroei van je vermogen ken je door regelmatig je inkomsten en uitgaven bij te houden en je financiële beleggingen, zoals spaargeld, investeringen en eigendommen, te evalueren.
Je kan een expert raadplegen die, op zijn vakgebied, dit zal uitwerken.
Je kunt ook gebruik maken van een online tool maar door het gebruik van de Fleur XL-tool zal dit steeds voor jou worden opgevolgd. De medewerkers van Fleur XL zullen op regelmatige basis gegevens inwinnen en je volledige dossier aanvullen zodat je steeds de nodige overzichten kan raadplegen in Fleur XL.
Maximaal rendement, nu of morgen
Wat is maximaal rendement? Dit is het hoogste mogelijke rendement dat je kunt behalen op je investeringen. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het type investering, de looptijd, het risico en de marktomstandigheden.
Je kan dit achterhalen door advies in te winnen bij een financieel adviseur of gebruik te maken van online rekenmodules en tools die een inschatting kunnen geven van het mogelijke rendement op jouw specifieke investeringen.
Fleur XL brengt uw rendement in beeld.
U beslist of u rendement wil op lange of op korte termijn, op basis hiervan zal de Fleur XL adviseur u tips geven en u hierin begeleiden.
Voorbeeld kort termijn:
U koopt een huis, verbouwt het huis met minimale kosten en verkoop het zo snel mogelijk met een grote winstmarge.
Voorbeeld lange termijn:
U koopt een huis, u doet degelijke basis verbouwingskosten en verhuurt het op lange termijn. Zo creëer je een meerwaarde.
Beleggen via mijn vennootschap of privé?
Je kan zowel privé als via je vennootschap beleggen.
Beleggen via je vennootschap kan fiscale voordelen opleveren, zoals het verlagen van de vennootschapsbelasting, maar winsten kunnen belast worden bij uitkering als dividend.
Privé beleggen biedt meer flexibiliteit en eenvoud in beheer, maar winsten worden belast via de personenbelasting en roerende voorheffing.
De Fleur XL medewerker zal, samen met jou, bekijken welke optie voor jou het meest voordelig is, afhankelijk van je persoonlijke en zakelijke situatie.
Nota: opbrengst of bruto gelden of netto gelden?
Hoe optimaliseren: hefboom coëfficiënt?
Beleggers kunnen ook gebruik maken van hefboomwerking om hun potentiële rendement te vergroten.
Dit betekent dat ze geld lenen om meer te kunnen investeren dan met hun eigen vermogen alleen zou kunnen. De kans op hogere winsten verhoogt, maar het vergroot ook het risico op grotere verliezen, indien de kost van het krediet hoger wordt dan het rendement.
Het Fleur XL team kan hierin het verschil maken.
Is de bruto-opbrengst gelijk aan mijn nettorendement?
Nee, de bruto-opbrengst is niet gelijk aan je nettorendement. De bruto-opbrengst is het totale inkomen uit je beleggingen vóór aftrek van kosten en belastingen. Het nettorendement is wat er overblijft na aftrek van deze kosten, zoals beheerskosten, transactiekosten en belastingen. Het nettorendement geeft een nauwkeuriger beeld van je werkelijke winst uit de belegging.
Aandelen: er zijn wel transactiekosten maar is niet belastbaar op de weerwaarde.
Dividenden: er zijn geen transactiekosten maar de opbrengst is 30% belastbaar.
Spaarrekening: er zijn geen transactiekosten, is tot het plafond niet belastbaar (op heden) en de opbrengst is afhankelijk van de beslissing van Europa.
Sparen, beleggen of investeren?
In België hangt de keuze tussen sparen, beleggen of investeren af van je financiële doelen, risicobereidheid en tijdshorizon. Hier zijn enkele overwegingen:
- Sparen: (basis veiligheid)
- Veiligheid: Sparen op een spaarrekening is veilig en biedt gegarandeerd rendement. Je geld is beschermd tot €100.000 per bank dankzij het depositogarantiestelsel.
- Laag rendement: De rente op spaarrekeningen is momenteel erg laag, vaak lager dan de inflatie, wat betekent dat je koopkracht kan afnemen.
- Beleggen:
- Hoger rendement: Beleggen in aandelen, obligaties of fondsen kan op de lange termijn hogere rendementen opleveren dan sparen.
- Risico: Beleggen brengt meer risico's met zich mee, waaronder de kans op verlies van een deel van je kapitaal. Diversificatie kan helpen om het risico te spreiden.
- Fiscaal voordeel: Beleggen in bepaalde producten, zoals pensioensparen of bepaalde investeringsfondsen, kan fiscale voordelen bieden.
- Investeren:
- Potentieel hoog rendement: Investeren in vastgoed, startups of je eigen bedrijf kan zeer winstgevend zijn.
- Langetermijnbetrokkenheid: Investeringen vergen vaak een langere termijn en meer betrokkenheid, zoals het beheren van vastgoed.
- Risico en complexiteit: Investeren kan complexer en risicovoller zijn, afhankelijk van het type investering en marktomstandigheden.
Conclusie:
- Sparen is een eerste, basis veiligheid die je inbouwt in je privéleven.
- Beleggen doe je vanaf dat je een overschot hebt die je op lange termijn kan missen.
- Investeren doe je weloverwogen en uit het standpunt rendement om je toekomst te waarborgen.
Uw Fleur XL adviseur zal een mix van de opties voorstellen naargelang uw persoonlijk profiel.
Wat brengen mijn beleggingen op?
De opbrengst van beleggingen in België kan sterk variëren afhankelijk van het type belegging, de marktomstandigheden en de beleggingstermijn. Hier is een overzicht van de mogelijke opbrengsten voor verschillende soorten beleggingen:
- Aandelen:
- Rendement: Historisch gezien kunnen aandelen een jaarlijks rendement van 6-8% opleveren. Dit kan echter sterk variëren per jaar en per bedrijf.
- Risico: Hoog. Aandelenkoersen kunnen sterk schommelen, wat kan leiden tot aanzienlijke winsten of verliezen.
- Obligaties:
- Rendement: Staatsobligaties bieden doorgaans een lager rendement, vaak tussen 1-3% per jaar. Bedrijfsobligaties kunnen iets hogere rendementen bieden, afhankelijk van het risico van het bedrijf.
- Risico: Lager dan aandelen, maar afhankelijk van de kredietwaardigheid van de uitgever.
- Beleggingsfondsen/ETF's:
- Rendement: Deze fondsen kunnen een gemengd rendement bieden, afhankelijk van de onderliggende activa. Gemiddeld kan dit tussen 4-7% per jaar liggen.
- Risico: Variabel, afhankelijk van de samenstelling van het fonds. Breed gediversifieerde fondsen hebben meestal een lager risico dan individuele aandelen.
- Vastgoed:
- Rendement: Vastgoedinvesteringen kunnen een rendement van 3-5% op huurinkomsten opleveren, plus eventuele waardestijging van het pand. Het totale rendement kan dus hoger zijn.
- Risico: Middelmatig. Vastgoed kan waarde verliezen door marktschommelingen en onderhoudskosten kunnen hoog zijn.
- Pensioensparen:
- Rendement: Afhankelijk van het gekozen fonds (defensief, neutraal, dynamisch) kan het jaarlijkse rendement variëren tussen 2-6%.
- Risico: Variabel, afhankelijk van de gekozen beleggingsstrategie.
- Spaarrekeningen:
- Rendement: Erg laag, vaak tussen 0-1% per jaar. Soms zijn er acties met iets hogere rentes, maar meestal is het rendement lager dan de inflatie.
- Risico: Laag. Het spaargeld is beschermd tot €100.000 per bank.
Conclusie: Beleggen kan potentieel hogere rendementen opleveren dan sparen, maar het brengt ook meer risico's met zich mee. Aandelen en vastgoed hebben historisch gezien hogere rendementen, maar zijn ook volatieler.
Uw Fleur XL adviseur zal je begeleiden en je de ideale beleggingsmix voorstellen.
Hoe lang zit mijn geld vast?
De duur waarvoor geld vastzit bij beleggingen kan variëren afhankelijk van het type belegging en je persoonlijke financiële strategie.
Hier is een overzicht van verschillende beleggingsvormen en hun typische tijdshorizon:
- Aandelen:
- Tijdshorizon: Aandelen worden meestal aanbevolen voor een middellange tot lange termijn, vaak minstens 5-10 jaar. Dit komt door de volatiliteit van de aandelenmarkt; een langere termijn biedt meer kans op herstel na eventuele verliezen.
- Beleggingsfondsen
- Tijdshorizon: Zoals bij aandelen, worden deze vaak aanbevolen voor de lange termijn (minstens 5-10 jaar) om de voordelen van diversificatie en marktgroei te benutten (ETF’s)
- Obligaties:
- Tijdshorizon: Obligaties hebben verschillende looptijden, variërend van kortlopend (minder dan een jaar) tot langlopend (10 jaar of langer). Kortlopende obligaties bieden meer liquiditeit, terwijl langlopende obligaties doorgaans hogere renteopbrengsten bieden.
- Termijnrekeningen:
- Tijdshorizon: Geld op termijnrekeningen zit vast voor een vooraf bepaalde periode, variërend van enkele maanden tot meerdere jaren. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente die je meestal ontvangt.
- Spaarrekeningen:
- Tijdshorizon: Geld op een spaarrekening zit niet vast en is doorgaans op elk moment opneembaar, hoewel er soms beperkingen kunnen zijn op de hoeveelheid die je ineens kunt opnemen.
- Pensioensparen:
- Tijdshorizon: Dit is een zeer langetermijnbelegging, vaak decennia, tot aan je pensioenleeftijd. In België kun je fiscaal voordeel krijgen als je minimaal tot je 60e of 65e jaar bijdraagt.
- Vastgoed:
- Tijdshorizon: Vastgoedinvesteringen worden meestal beschouwd als langetermijnbeleggingen, vaak 10 jaar of langer, om voldoende tijd te hebben voor waardestijging en huurinkomsten.
Conclusie:
- Korte termijn: Spaarrekeningen, kortlopende obligaties en bepaalde termijnrekeningen.
- Middellange termijn (5-10 jaar): Aandelen, beleggingsfondsen.
- Lange termijn (10 jaar of langer): Vastgoed, aandelen, pensioensparen.
Fleur XL zal, op basis van jouw mogelijkheden en wensen, een mix voorstellen die past bij jouw persoonlijke situatie.
Fleur XL, uw aanspreekpunt
Heeft u nood aan het antwoord op een van bovenstaande vragen? Of bent u klaar om uw rendementen in kaart te brengen? Ons team van experten én een demo-pakket staan voor u klaar! Vul onderstaand contactformulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder.